Παρασκε......τιιιιιιιι;;;;;;;;;;;;;;It's pizza time!!!!
Ε ναι λοιπόν, έφτασε επιτέλους η Παρασκευή που όλοι (σχεδόν) σαν τρελοί περιμένουμε, για να διώξουμε από πάνω μας κάθε πιεστική υποχρέωση και να κάνουμε ένα ουυυυυυυυφ!!!!!!!!! Βόλτες με φίλους, ποτά (με ή χωρίς hangover)...... σινεμά, cocooning.....όλα τα συμπεριλαμβάνει ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο λοιπόν!
Σήμερα κορίτσια διάλεξα να σας πω ένα διαφορετικό λιγάκι...μυστικό!Είμαστε beauty girls, αλλά όχι μόνο αυτό!Είμαστε αμφίπλευρα και πολυτάλαντα πλάσματα!Ένα beauty girl λοιπόν οφείλει να είναι ενημερωμένο και έτοιμο για όλα, ακόμη και ...για την κουζίνα!Ναι ναι!!!!!!Σας έχω πει ότι από τη σελίδα μου θα μοιράζομαι μαζί σας με απόλυτη- απόλυτη ειλικρίνια κάθετι ομορφαίνει τη ζωή μου και πιστεύω πως θα ομορφαίνει και τις δικές σας ζωές, τις Παρασκευές λοιπόν τις έχω χρίσει cinema days....ή μάλλον nights!Και τις "συνοδεύω" με γενναία κομμάτια αφράτης και καλοψημένης χειροποίητης πίτσας!Αυτό λοπόν είναι για σήμερα το μυστικό μου!!!!! Try it και ....πείτε μου!!!
Recipe
- 1/2 Kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγια(αραιωμένη σε ΧΛΙΑΡΟ νερό)
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- νεράκι όσο πάρει (περίπου 3/4 ενός νεροπότηρου)
- 1 χάρτινη συσκευασία πελτε
- 10 φέτες ζαμπόν
- 5 φέτες μπέικον
- 250 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- Μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα βάζετε το αλεύρι(αν θέλετε το κοσκινίζετε για να είναι πιο αφράτο)
- Κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζετε την μαγιά που έχετε αραιώσει σε λίγο χλιαρό νεράκι(ΠΡΟΣΟΧΗ όχι καυτό νεράκι, γιατί θα κάψουμε τη μαγιά και δε θα φουσκώσει το ζυμαράκι μας!) Ρίχνουμε το λαδακι και πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ζάχαρη, τέλος ρίχνουμε σιγά σιγα το νεράκι μας, όσο σηκώσει ώστε να έχουμε ένα αφράτο ζυμαράκι,που δε θα κολλάει στα χέρια και θα ζυμώνεται όμορφα χωρίς να είναι σκληρό!Ζυμώνουμε κανένα 5 λεπτο, σκεπάζουμε με μια πετσετούλα νωπή και το βάζουμε κάπου ζεστά για 45 λεπτά να φουσκώσει!Αν το βάλετε στην κουζίνα στους 50 βαθμούς, στη σχάρα σας, βάλτε ένα πανάκι ώστε να μην έρχεται σε απευθείας επαφή το μπωλ και κάψουμε τη μαγιά!
- Μέχρι να φουσκώσει, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας! Βάζουμε 2-3 σταγονίτσες λαδάκι σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τον πελτέ μας σε μέτρια φωτιά, να μυρίσει λιγάκι....Αλατοπιπερώνουμε και την κατεβάζουμε μετά απο 5 λεπτάκια
- Έχουμε κόψει τα υλικά μας σε φετούλες.
- Μόλις φουσκώσει το ζυμαράκι μας, το βγάζουμε από τη γαβάθα μας με αλευρωμένα χεράκια και το ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο!Και ανοίγουμε με τον πλάστη σιγά-σιγά σε ζυμαράκι πίτσας, όσο λεπτό θέλετε εσείς!
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια στρογγυλή λαμαρίνα κατα προτίμηση, και απλώνετε το ζυμαράκι με τα χέρια σας ομοιόμορφα!Με ένα πιρουνάκι τρυπάτε την επιφάνεια του ζυμαριού!
- Απλώνετε τη σάλτσα σας, αφού έχει κρυώσει φυσικά και προσθέτετε τη μοτσαρέλα.
- Από πάνω τα αλλαντικά, τα μανιτάρια και την πιπερίτσα σας!
- Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!
Bon appetit beauty girls!!!!!!!!!!!!! ;-)
Σας γλυκοφιλώ, Ιωάννα Σχοινά