Οι 6 κακές συνήθειες....που ξεπερνούν ακόμη και το κάπνισμα!
2015-10-30 17:50
Μπορεί να νομίζουμε πως η πιο βλαβερή συνήθεια για τον οργανισμό μας, είναι το κάπνισμα, αλλά σήμερα θα δούμε ακόμη έξι εξίσου βλαβερές συνήθειες, που μπορεί να έχουν εππτώσεις στη λειτουργία του οργανισμού μας!
- Έλλειψη ύπνου: Κι όμως η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ίσως βλάβες στον οργανισμό μας!Η παχυσαρκία,η αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικά επεισόδια, εμφράγματα, είναι πιθανόν να προκληθούν εξαιτίας της ΧΡΟΝΙΑΣ στέρησης ύπνου. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ,απέδειξε πως τα ποσοστά θνησιμότητας από την υπερβολική κούραση είναι σχετικά με αυτά του καπνίσματος!
- Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο: Κι όμως!Το ξέρατε πως κάθε φορά που κάποιος μαγειρεύει με φυσικό αέριο παίρνει μια επιπλέον δόση μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του αζώτου και φορμαλδεΰδης, ρυπαντές που εισπνέουν και όσοι καπνίζουν;
- Η χρήση άλλων λαδιών και όχι του ελαιόλαδου: Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει πιο υγιεινό λάδι, από το ελαιόλαδο, ειδικά αν το χρησιμοποιούμε ωμό στα φαγητά μας, όμως να που ήρθε η ώρα νέες έρευνες σε εστιατόρια να μας αποδείξουν, πως το μαγείρεμα με σογιέλαιο και όχι παρθένο ελαιόλαδο, συντελεί στην απελευθέρωση αρωματικών και σωματιδίων που υπάρχουν και στα τσιγάρα.
- Το τεχνητό μαύρισμα: Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού της Αμερικάνικης Ιατρικής Ένωσης, εκτιμήθηκε πως 42.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ οφείλονταν σε συστηματική χρήση σολάριουμ, έναντι 226.000 του καπνίσματος.
- Η καθιστική ζωή: Το να κάθεστε πολλές ώρες στο αμάξι ή στο γραφείο μπορεί να σας προκαλέσει πολυάριθμα προβλήματα υγείας -κυρίως κινητικά-. Ακόμη και αν η δουλειά δεν σας επιτρέπει να είστε για πολλές ώρες όρθιοι, φροντίστε να κάνετε μικρά τακτικά διαλείμματα.
- Τέλος η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρεάτων και τυροκομικών: Το γνωρίζατε ότι οι πρωτεΐνες από το κρέας και το τυρί είναι πλούσιες σε IGF-1, μία ουσία που αυξάνει τους κινδύνους ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, οι μεσήλικες που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο από αυτούς που καταναλώνουν λιγότερη ποσότητα, αλλά είναι επιρρεπείς στο κάπνισμα;
Συμπέρασμα; Ναι στην επαρκή ξεκούραση, ναι στη χρήση υγιεινών πρώτων υλών στην κουζίνα, ναι στην άσκηση και ένα βροντερό όχι σε κάθετι μη φυσικό και ιδιαιτέρως επεξεργασμένο. Είδατε τελικά που δεν είναι μόνο το...τσιγάρο που μας βλάπτει;
Ιωάννα Σχοινά