Κεφάλαιο: Εξεταστική|Ποιές τροφές βοηθούν τη μνήμη μας!
2016-02-08 20:06
Ohhhh yes!!!!!!!Μη μου μουτρώνετε....όλοι έχουμε περάσει έστω και μια φορά στη ζωή μας, από τη διαδικασία της εξέτασης, υπό οποιαδήποτε μορφή και...η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε, προσωπικά μου θυμίζει το....χειμερινό μου εξάμηνο και το άγχος, να περάσω όλα μου τα μαθήματα!Θέλω λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά που εφάρμοζα εκείνη την περίοδο και με βοήθησαν να κατακτήσω τον πολυπόθητο στόχο... το πτυχίο μου!
- Καλός και ποιοτικός ύπνος!Καλό είναι να συμπληρώνετε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου και φυσιολογικές ώρες σαφώς....12 η ώρα στο κρεβάτι σας!
- Το πρόγραμμα θα σας σώσει!Ορίστε πόσες και ποιές ώρες θα αφιερώσετε στη μελέτη σας και τις άλλες απλά χαλαρώστε, με όποιον τρόπο θέλετε εσείς!Όταν όμως διαβάζετε ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ούτε θα κοιτάτε το ταβάνι, ούτε θα σκέφτεστε τον Γιώργο ......αλλά θα κάνετε focus εκεί που πρέπει!
- Πάμε να δούμε τις τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλό μας να αποδίδει τα μέγιστα:
- Γάλα: Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει τη συμβολή του γάλακτος τόσο στην ισορροπία του νευρικού συστήματος, όσο και στην εγκεφαλική λειτουργία. Μπορεί, λοιπόν, το ασβέστιο να βοηθά στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του σκελετού και στην προστασία των δοντιών, αλλά σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που περιέχει, κάνουν το γάλα σύμμαχο μας.
- Δημητριακά: Χαρίζουν ενέργεια
- Αβγά: Για ξεκάθαρη σκέψη:Στα αβγουλάκια συναντάμε τη βιταμίνη Β12 η οποία βοηθάει τη μνήμη και τη μάθηση, αλλά και σημαντική ποσότητα βιταμίνης D η οποία συμβάλει στην απορρόφηση του ασβεστίου. Επίσης, τα αβγά περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες από τη μία ενισχύουν τη «δουλειά» των νευροδιαβιβαστών κάνοντάς τους να μεταφέρουν ακόμα πιο γρήγορα τα μηνύματα στον εγκέφαλο ενισχύοντας έτσι τη διαδικασία της σκέψης, κι από την άλλη είναι πλούσιες σε αμινοξέα τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν τη λειτουργία της μνήμης.
- Ξηροί καρποί: Φουλ στη... μνήμη: Οι ξηροί καρποί περιέχουν αμέτρητα στοιχεία, ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Δύο από τα πιο σημαντικά; Ο σίδηρος και το μαγνήσιο τα οποία επίσης συμβάλλουν στην τόνωση της μνήμης, κάνοντας τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τις σταφίδες πρώτης τάξης λιχουδιές – ειδικά σε περίοδο έντονης μελέτης κι εξετάσεων.
- Φρούτα: Τα βοηθούν να μην ξεχνάμε...Εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες και τις φυτικές ίνες, τα φρούτα περιέχουν επίσης και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης.
- Κρέας: Για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, το κρέας –και ειδικά το κόκκινο– θεωρείται μια από τις πλουσιότερες πηγές σιδήρου, στοιχείο το οποίο ενισχύει τη μνήμη.
- Κακάο: Βελτιώνει τη διάθεση: Πλούσιο σε πολυφαινόλες, το κακάο προστατεύει την καρδιά, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και –χάρη στις ενδορφίνες οι οποίες απελευθερώνονται στον οργανισμό με την κατανάλωσή του– βελτιώνει τη διάθεση. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, η κατανάλωσή του (σε υγρή ή... στέρεα μορφή) ενδείκνυται ειδικά κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Βασική προϋπόθεση; Να καταναλώνεται με μέτρο...
- Γιαούρτι: «Θωρακίζει» τον οργανισμό: Χάρη στα υγιή βακτήρια που περιέχει, το γιαούρτι έχει τη δύναμη να θωρακίσει το ανοσοποιητικό μας, ενώ "διανθίζοντάς" το με λίγο μέλι, σιρόπι, φρούτα ή δημητριακά, αποτελεί ένα υπέροχο σνακ που μας χαρίζει ενέργεια στο λεπτό!
Σας γλυκοφιλώ Ιωάννα Σχοινά