Η μάχη του φλουριού!

2015-12-30 15:13

 

 

Γειά σας όμορφες!!Τι μου κάνετε;Κρυώνετε όπως κι εγώ μάλλον... αλλά  ναι επιτέλους ήρθαμε στα κανονικά μας για την εποχή επίπεδα, χωρίς να χρειάζεται να υποδεχθούμε το 2016 με τις αμυγδαλιές ανθισμένες...!

Σήμερα κορίτσια μου...σαν προπαραμονή θα έλεγα να ασχοληθούμε με κάτι πιο...γιαμ γιαμ!Τι  λέτε να φτιάξουμε με τα μαγικά μας χεράκια βασιλόπιτα και να τρίβουν όλοι τα χεράκια τους μέχρι να έρθει η ώρα να την κόψουμε;Εξάλλου έχουμε πει ήδη πολλές φορές, πως ένα beauty girl είναι πολύπλευρο και πολυτάλαντο!Τα καταφέρνει με την ίδια επιτυχία και στην ομορφιά αλλά και στην κουζίνα!Πάμε λοιπόν να σας δώσω την αγαπημένη μου συνταγή!!!Κορίτσια δε μένει ούτε ψίχουλο!!!!!!Let's go!!!!!

 

Υλικά

 

  • 1 φλ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ελληνικού καφέ ανθόνερο
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ 
  • 1/2 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 4 φλ. Φαρίνα 
  • 1 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα, με τη φλούδα τους

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να  ασπρίσει, στη συνέχεια ρίχνουμε έναν- έναν τους κρόκους, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη μαστίχα, το ανθόνερο, τον χυμό λεμονιού, το γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα αλλά και τα ασπράδια, αφού τα χτυπήσουμε  σε μαρέγκα. Τα διπλώνουμε απαλά στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όχι για ώρα, για να μη μας καθίσει η μαρέγγα!

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι! Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Τέλος ψήνουμε για 50΄ στους 170°C, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει η βασιλόπιτα από τα τοιχώματα του ταψιού.

 

Αυτό ήταν και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας κορίτσια!Χρόνια πολλά και ... βουρ για το φλουρί!

 

Σας γλυκοφιλώ, Ιωάννα Σχοινά